Vrijwilligers

De vrijwilligers in de gemeente Drimmelen zijn van belang om de sociale samenhang en de samenredzaamheid te vergroten. SWO richt zich vooral op het begeleiden, ondersteunen, borgen van continuïteit en deskundigheidsbevordering van de vrijwilligers. SWO ondersteunt en begeleidt de vrijwilligers die actief zijn in de buurt- en gemeenschapshuizen binnen de gemeente Drimmelen. Zij bemiddelt en ondersteunt vrijwilligers die contact hebben op individueel niveau met cliënten van SWO.
De 220 vrijwilligers zijn het kapitaal van SWO. Er zijn veel mogelijkheden om bij SWO vrijwilligerswerk te doen of om vrijwillige inzet te vragen.
Het onderdeel VIP (Vrijwilligers InformatiePunt) is er voor alle vrijwilligers- en (lokale) organisaties in de gemeente Drimmelen.

Diensten vrijwilligers
Er worden diverse diensten aangeboden die uitgevoerd worden met vrijwilligers: thuisadministratie, woonscan, formulierenspreekuur, mobiliteitsconsulent, belastingservice, klussendienst, telefooncirkel, cliëntondersteuner, scootmobielgroep, zorgvrijwilliger en netwerkcoach en AutoMaatje.
Zij zijn erop gericht om inwoners te ondersteunen zodat zij zelfstandig kunnen blijven functioneren inde maatschappij. Deze diensten worden aangeboden aan degene die de vraag niet in het eigen netwerk kunnen wegleggen.

Ontmoeting
Gemeenschapshuizen
In 4 ontmoetingsruimtes in Drimmelen begeleidt SWO de vrijwilligers die activiteiten organiseren en voor het beheer van de ruimte zorgen. Dit zijn de ontmoetingsruimte in Plexat Wagenberg en de Ganshoek in Lage Zwaluwe en ook de steunpunten Kloosterhof en Patrijspoort in Made.

Vacatures vrijwilligerswerk SWO Drimmelen

Onkosten declaratieformulier Vrijwilligers SWO
Soms maak je onkosten, b.v. een autorit. Weet dat je bij SWO niet hoeft toe te leggen op je vrijwilligerswerk en dat je dit kan declareren.

Download hier het formulier

Aankomende evenementen

Aankomende evenementen

replica omega watch bracelets gucci g chrono watch replica fake hublot swiss replik fake genuine hublot Replica replica panerai knockoff guide