Vrijwilligers SWO

De vrijwilligers van SWO  zijn van belang om de sociale samenhang en de samenredzaamheid te vergroten. SWO richt zich vooral op het begeleiden, ondersteunen, borgen van continuïteit en deskundigheidsbevordering van de vrijwilligers. SWO ondersteunt en begeleidt de vrijwilligers die actief zijn in de buurt- en gemeenschapshuizen binnen de gemeente Drimmelen. Zij bemiddelt en ondersteunt vrijwilligers die contact hebben op individueel niveau met cliënten van SWO.
De ruim 200 vrijwilligers zijn het kapitaal van SWO. Er zijn veel mogelijkheden om bij SWO vrijwilligerswerk te doen of om vrijwillige inzet te vragen. Voor actuele vacatures klik je hier.

Diensten vrijwilligers
Er worden diverse diensten aangeboden die uitgevoerd worden met vrijwilligers:

Zij zijn erop gericht om inwoners te ondersteunen zodat zij zelfstandig kunnen blijven functioneren inde maatschappij. Deze diensten worden aangeboden aan degene die de vraag niet in het eigen netwerk kunnen wegleggen.

Gemeenschapshuizen
In 4 ontmoetingsruimtes in Drimmelen begeleidt SWO de vrijwilligers die activiteiten organiseren en voor het beheer van de ruimte zorgen. Dit zijn de ontmoetingsruimte in Plexat Wagenberg en de Ganshoek in Lage Zwaluwe en ook de steunpunten Kloosterhof en Patrijspoort in Made.

Onkosten declaratieformulier Vrijwilligers SWO
Soms maak je onkosten, b.v. een autorit. Deze kun je declareren met het volgende formulier:
ONKOSTENNOTA VRIJWILLIGER

Handleiding
In deze handleiding krijg je informatie over je vrijwilligerswerk, achtergrond informatie die handig is bij je vrijwilligerswerk en algemene informatie over SWO:
HANDLEIDING VRIJWILLIGERS

Nieuwsbrieven

Jaargang 2024 – Editie 1

Jaargang 2023 – Editie 4
Jaargang 2023 – Editie 3
Jaargang 2023 – Editie 2
Jaargang 2023 – Editie 1

Aankomende evenementen