Netwerkcoach

De sociaal makelaar van SWO biedt ondersteuning aan mensen die ervaren dat ze niet mee kunnen doen aan de samenleving en dit wel graag willen.

Voorbeelden van hulpvragen zijn:
– Hoe leer ik meer mensen kennen in mijn buurt?
– Welke activiteit past mij en hoe kan ik daaraan meedoen?
– Welke activiteiten, clubs en verenigen zijn er in mijn buurt?
– Hoe kom ik binnen bij een club?

Samen met een sociaal makelaar kun je bespreken hoe er verandering kan komen in je dagelijkse leven. Mogelijk kan een vrijwillige netwerkcoach je een tijdje helpen om nieuwe contacten te krijgen of samen een activiteit bezoeken.

Ook praten met een ‘maatje ’kan fijn zijn. Iemand die ervaren heeft net als jij, hoe het is om opnieuw te moeten beginnen of te herstellen van een verslaving of ernstige ziekte. Daarnaast kunnen we je ook doorverwijzen naar professionele ondersteuning als dat nodig is. Het is de bedoeling dat de begeleiding bijdraagt aan een prettig en zinvol leven.

Zelf vrijwillige netwerkcoach worden?
Bij SWO kun je een cursus volgen om “Vrijwillige Netwerkcoach” te worden. Na afloop van de cursus die ongeveer vier dagdelen duurt kun je binnen SWO aan de slag.

Je maakt de wereld van iemand een stukje groter door samen op stap te gaan, te wandelen of een stukje met de auto te rijden. Samen ontdekken wat er allemaal te doen en te beleven valt in de gemeente Drimmelen. Er zijn veel clubs of verenigingen die de moeite waard zijn om te bezoeken. Samen naar de bibliotheek of een kooroptreden kan geweldig zijn. Samen met een netwerkcoach wordt de drempel voor iemand lager. Je leert iemand weer contacten te maken en positieve ervaringen op te doen.

Sommige mensen begeleid je een paar maanden en andere mensen wat langer. Ben jij een vrijwilliger met een groot hart en luisterend oor? Meld je aan bij SWO.

Zelf Maatje worden?

Ben jij iemand die ervaren heeft wat het met je doet als je leven anders wordt door een ziekte, verslaving of traumatische gebeurtenis. Wil jij anderen helpen met jouw ervaringsverhalen en kennis die je hierover hebt? Kun je goed luisteren naar anderen die het moeilijk hebben? En krijg je energie van het kunnen helpen van een ander? Heb je eens in de twee weken een paar uurtjes tijd over?

Meld je aan als maatje en we nodigen je uit voor een kennismakingsgesprek.

Aankomende evenementen