Woonscan

Je woont met plezier in uw woning. En het liefst wil je er zolang mogelijk comfortabel blijven wonen. Ook als je ouder wordt. Neem je je huis eens kritisch onder de loep. Kun je veilig en onbezorgd thuis blijven wonen, ook wanneer je gezondheid minder wordt?

Informatie, advies en woonscan
Door aanpassing van je woning kun je zolang mogelijk comfortabel thuis blijven wonen. Vaak kan er met kleine wijzigingen al een hoop worden bereikt. Bij Wonen met Gemak kun je terecht voor informatie, advies en praktische hulp.

Je kunt bij je thuis een woonscan laten uitvoeren. Een vrijwillig woonadviseur loopt met je door uw huis om advies te geven. Hij geeft aan waar zich eventuele obstakels in en om uw huis bevinden en wat u kunt doen om deze aan te pakken. Zo krijg je een goed beeld wat je aan jouw huis kunt verbeteren om nú en later onbezorgd te wonen. Klik hier voor contact met SWO Drimmelen.

Professioneel advies en maatwerk in uitvoering
Wanneer je dat wenst kunnen wij je in contact brengen met betrouwbare plaatselijke organisaties en bedrijven die deskundig zijn op het gebied van wonen voor ouderen en woningaanpassing. Bijvoorbeeld een makelaar of architect die gespecialiseerd is in seniorenhuisvesting of een ergotherapeut die kan adviseren over aanpassingen en hulpmiddelen. Kleinere aanpassingen kunnen uitgevoerd worden door de klussendienst van de SWO, maar ook voor grotere aanpassingen kun je een beroep doen op Wonen met Gemak. Zoekt je bijvoorbeeld een aannemer of installateur voor het realiseren van een badkamer en slaapkamer op de beneden verdieping of een hovenier voor de aanleg van een onderhoudsvriendelijke tuin, dan brengen wij je in contact met betrouwbare lokale bedrijven.

Hier onder vind u artikelen met handige tips over mogelijke aanpassingen en verbeteringen. In ieder artikel wordt specifiek ingezoomd op een bepaalde leefruimte in een woning.

Lees hier meer over De Woonscan
Lees hier verder over Internet
Lees hier meer over Veiligheidsgevoel 
Lees hier meer over Financiering
Lees hier meer over Thuistechniek
Lees hier meer over de Tuin
Lees hier meer over de Badkamer
Lees hier meer over de Trap
Lees hier meer over de Keuken
Lees hier meer over de Woonkamer
Lees hier meer over het Toilet
Lees hier meer over de Voordeur

Aankomende evenementen