Thuisadministratie

Hulp nodig bij uw administratie:
Soms gebeuren er onverwachte dingen in je leven die grote gevolgen hebben. Wellicht heb je hierdoor niet voldoende aandacht voor je administratie en raak je de grip en het overzicht kwijt. Formulieren en rekeningen stapelen zich op en je weet niet meer waar je moet beginnen. Brieven vragen om een tijdige reactie maar je weet niet hoe. Sommige zaken dienen digitaal geregeld te worden maar je kunt niet goed overweg met de computer. Wat dan?

Wellicht kan SWO je helpen:
Heb je behoefte aan ondersteuning bij deze administratieve zaken maar kun je hiervoor geen beroep doen op familie of kennissen dan kun je terecht bij SWO Thuisadministratie.
Thuisadministratie is bedoeld voor inwoners van Drimmelen van alle leeftijden.

Wat kan Thuisadministratie voor je betekenen:
De mate van ondersteuning is afhankelijk van wat je wilt en nodig hebt. SWO biedt ondersteuning voor zolang als nodig is, met een maximum van twee jaar. Een vrijwilliger van SWO komt in deze periode geregeld bij je langs om te helpen bij het sorteren van de post, het ordenen van de administratie, overzicht maken van in- en uitgaven, uitleg geven over ontvangen brieven, begeleiden bij betalen van rekeningen en te helpen bij vragen.

Uitgangspunt is dat je zélf verantwoordelijk bent én blijft voor je eigen administratie.

De vrijwilliger controleert ook of je mogelijk recht hebt op aanvullende financiële regelingen. Als blijkt dat er schulden zijn, dan schakelt Thuisadministratie, in overleg met je, Schuldhulpverlening in. Thuisadministratie kan in principe twee jaar ondersteuning geven. We brengen de administratie op orde maar stimuleren je ook zelfstandig de administratie op te pakken. Mocht dit niet lukken dan gaan we opzoek naar een blijvende oplossing.

Vertrouwen opbouwen is belangrijk:
De coördinator van Thuisadministratie kijkt wat je precies nodig hebt en welke vrijwilliger daarbij past. De persoonlijke klik en vertrouwen zijn daarbij heel belangrijk. Na de kennismaking maak je afspraken met de vrijwilliger over de ondersteuning.

Video indruk
Wil je een indruk krijgen van deze dienstverlening klik dan hier voor een informatief filmpje. 

Hoe kun je aanmelden:
Als je gebruik wilt maken van deze service dan kun je (of iemand namens jou) je aanmelden bij:

SWO Drimmelen
Het Vierendeel 6
4921LC Made
0162-451894
info@swodrimmelen.nl

Medewerkers van SWO zijn graag bereid je verder te informeren. Na je aanmelding neemt de coördinator van Thuisadministratie contact met je op en maakt een afspraak.

In deze brochure van de gemeente Drimmelen staan alle financiële regelingen waar inwoners met een minimum inkomen wellicht gebruik van kunnen maken. Heb je hulp nodig bij het aanvragen hiervan neem dan contact op met SWO info@swodrimmelen.nl of 0162-451894.

NIBUD
Via deze link komt u op de website van het NIBUD, het onafhankelijke voorlichtingsinstituut over geldzaken in de praktijk. Je vind daar informatie over onderwerpen als sparen, rondkomen, lenen allemaal erop gericht dat je meer grip op je geld krijgt. Je vind er ook waardevolle tips, handige rekentools en filmpjes over goed omgaan met geld. Ook de vrijwilligers van SWO maken gebruik van de tools van het NIBUD.

 

Aankomende evenementen