Over ons

WIE ZIJN WIJ?
Vanaf 1998 werkt SWO aan het welzijn van inwoners uit de gemeente Drimmelen. Met een klein team van professionals en een wijdvertakt netwerk van en vrijwilligers zit SWO in de ‘haarvaten’ van de Drimmelense samenleving. SWO werkt hierin samen met verschillende organisaties die ook in de gemeente actief zijn. Op een persoonlijke manier bieden we passende en betaalbare hulp in Drimmelen, Hooge Zwaluwe, Lage Zwaluwe, Made, Terheijden en Wagenberg. Ons doel is om iedereen zo lang mogelijk deel te laten nemen aan de samenleving. ‘Wij brengen Drimmelen sociaal in beweging’, is dan ook onze missie.

Actief meedoen in de samenleving is belangrijk. Voor de meeste mensen is het de normaalste zaak van de wereld, terwijl het voor anderen minder vanzelfsprekend is. Woont u in de gemeente Drimmelen en kunt u om wat voor reden dan ook wel wat hulp gebruiken bij de dagelijkse dingen in het leven? Bij SWO helpen we u op een persoonlijke manier.

ZELF DOEN, SAMEN DOEN, MEE LATEN DOEN!
SWO ondersteunt inwoners vanuit het idee om ze zoveel mogelijk zelf te laten bepalen hoe zij hun leven inrichten en welke keuzes zij maken. SWO gaat uit van eigen kracht, bevordert samenredzaamheid en wil dat mensen zo lang mogelijk actief mee blijven doen in de samenleving. Een belangrijke voorwaarde is de sociale samenhang in buurt, wijk of dorp. SWO streeft naar een grote maatschappelijke inzet voor anderen, met bijzondere aandacht voor de meest kwetsbaren in onze gemeenschap.

VOOR WIE?
SWO is er voor alle inwoners van de gemeente Drimmelen, voor iedereen die eenzaamheid wil doorbreken en voor mensen met een chronische of levensbedreigende ziekte. Maar we zijn er ook voor mensen met een (niet) aan geboren hersenletsel, dementie, een verslaving of een licht verstandelijke beperking. We zijn er voor mensen met psychosociale problematiek en voor GGZ patiënten. Daarnaast zijn we er voor overbelaste weglaten mantelzorgers.

WAT DOEN WIJ?
Samen met een coördinator van SWO kijken naar wat u wilt bereiken. We gaan op zoek naar een vrijwilliger die het beste bij u past en u kan ondersteunen met uw hulpvraag.

Of wil je zelf vrijwilligerswerk doen? Mail naar: info@swodrimmelen of bel 0162-451894.

MISSIE & VISIE

Missie: SWO brengt Drimmelen sociaal in beweging en werkt aan duurzame verbindingen.

Visie: SWO is dé lokale deskundige die met en voor inwoners hun welzijn ondersteunt, faciliteert en regisseert.

Klik hier voor een overzicht van ons bestuur en organisatie

Aankomende evenementen