Zorg & Ondersteuning

Buddy

Misschien heb je weleens een moment dat je wat extra steun, hulp of gezelschap kunt gebruiken. Dit is precies waar de vrijwillige buddy’s van SWO voor klaarstaan. Gewoon iemand die er voor je is, iemand met wie je een praatje kunt maken, die je een handje helpt bij de dagelijkse dingen, of met wie je samen iets leuks kunt doen. Wij zijn er voor jou, op de momenten dat je daar behoefte aan hebt.

Buddy’s en mantelzorgers

Mantelzorgers zijn vaak intensief betrokken bij de zorg voor hun naasten, wat zowel fysiek als emotioneel zwaar kan zijn. Door als buddy in te springen, geef je mantelzorgers de kans om even op adem te komen en tijd voor zichzelf te nemen. Dit kan variëren van een paar uur vrije tijd om boodschappen te doen tot een moment van rust om even bij te tanken. De aanwezigheid van een buddy biedt niet alleen ondersteuning aan je maatje, maar ook verlichting voor de mantelzorger.

Hoe gaat het matchen in zijn werk?

We proberen altijd een goede match te maken tussen de buddy en de inwoner. Dat betekent dat we kijken wie het beste bij elkaar passen, zodat het contact fijn is voor beiden. Als we een match hebben, plannen we een kennismaking. Bij die eerste ontmoeting is altijd een consulent van SWO aanwezig om alles goed te regelen. Dan bespreken we praktische zaken, zoals hoe vaak je elkaar ziet en wat je samen gaat doen. Daarna trekt de consulent zich terug en nemen de buddy en de inwoner het contact over.

Wil je meer weten?

Geïnteresseerd in een buddy, of zelf buddy worden? Wij komen graag met je in contact!

Aankomende evenementen

Geen aankomende evenementen gevonden

Wil je meer weten?

Bel 0162-451894 Neem contact op