AutoMaatje

ANWB AutoMaatje Drimmelen is een vervoerservice waarbij vrijwilligers minder mobiele plaatsgenoten op verzoek vervoeren. Vrijwillige chauffeurs gebruiken daarvoor hun eigen auto.

Voor de eerste keer een rit aanvragen?
Bent u nog geen deelnemer van AutoMaatje? Houd dan rekening met minimaal 2 weken wachttijd voordat u een rit aan kunt vragen. Er dient namelijk eerst een intakegesprek plaats te vinden.

Rit aanvragen
De planners van AutoMaatje werken vanuit huis. Volg daarom de volgende stappen als u een rit wilt aanvragen:
– Bel naar 0162-748739 en spreek de voicemail van AutoMaatje in.
– Geef uw naam en telefoonnummer door.
– Een van de planners belt u zo spoedig mogelijk terug voor de verdere details van de rit. Let op: soms bellen zij u terug met een anoniem telefoonnummer.
– Bent u moeilijk te bereiken? Geef dan ook door wanneer er teruggebeld kan worden.
– Een ritaanvraag kan ook via automaatje@swodrimmelen.nl.

Houd er rekening mee dat uw rit minimaal 2 werkdagen van tevoren wordt aangevraagd, maar hoe eerder u belt hoe fijner dat is voor de planners.

De vrijwillige chauffeurs krijgen een onkostenvergoeding van €0,35 cent per km + eventuele parkeerkosten. Deze onkostenvergoeding betaalt de aanvrager van de rit aan de vrijwilliger. De vrijwilliger hoeft dus zelf nooit kosten te maken.

Hoe kan ik mij aanmelden als vrijwillige chauffeur?
Als vrijwillige chauffeur bent u in het bezit van een eigen auto. De auto moet APK gekeurd zijn en u bent verzekerd met minimaal een WA-verzekering met inzittenden dekking. Na de aanmelding vragen we een Verklaring Omtrent Gedrag voor u aan. U hoeft geen ANWB-lid te zijn.

Vanwege het succes zijn wij altijd op zoek naar vrijwilligers!
Als u meer informatie wilt om als vrijwilliger actief te worden voor AutoMaatje kunt u contact opnemen met SWO AutoMaatje via tel. 0162 748 739 en spreek de voicemail in. Of u stuurt een mailtje naar automaatje@swodrimmelen.nl.

Website ANWB AutoMaatje
Voor meer informatie kunt u hier klikken om de website van de ANWB te bekijken.

YouTube AutoMaatje

AutoMaatje is ook op YouTube te vinden. Voor het bekijken van het filmpje klik dan hier.

Wij hopen met ons betrokken netwerk aan vrijwilligers, ook in onze gemeente vele mooie ritten met u te mogen maken. ANWB AutoMaatje Drimmelen is een samenwerkingsverband tussen ANWB, Gemeente Drimmelen, SWO Drimmelen en KBO.

Aankomende evenementen