Sociaal Makelaar

Kent u de mensen in uw buurt? Weet u dat er mensen bij u om de hoek wonen die de deur nauwelijks uitkomen of weinig bezoek ontvangen? Of zou u zelf graag meer mensen willen leren kennen of meer activiteiten ondernemen? De sociaal makelaar heeft speciaal een aantal vrijwilligers opgeleid tot netwerkcoach.

Wat doet een netwerkcoach?
Samen maken zij met u de wereld weer groter. Door samen de deur uit te gaan, wandelen of een stuk met de auto rijden. Daarnaast ontdekken wat er allemaal te doen is in de gemeente Drimmelen. Er zijn veel clubs, verenigingen, vrijwilligerswerk, allerlei activiteiten in buurthuizen die leuk zijn om te bezoeken. Oude contacten nieuw leven inblazen. Samen met de netwerkcoach is de stap kleiner om er op af te gaan.

Mensen met psychische problematiek of herstel van een verslaving, zijn door hun ziekte en eventuele opnames in ziekenhuizen of kliniek, van hun omgeving vervreemd. Er zijn maar weinig contacten overgebleven. Door onbekendheid met psychische problematiek, wordt het omgaan met deze mensen als ongemakkelijk ervaren. Hoe ga je om met iemand die zegt somber, depressief te zijn? Of telkens dezelfde verhalen vertelt? Een maatje kan voor u veel betekenen.

Wat doet een maatje?
Er zijn vrijwilligers die kennis hebben opgedaan over psychische problematiek, uit eigen ervaring of geleerd hebben in een cursus van SWO. Zij weten hoe belangrijk het is om een maatje te zijn. Een luisterend oor te bieden, zonder oordeel of idee om iets te willen veranderen aan mensen. Een maatje komt geregeld bij u thuis of u gaat samen op stap. Zou u dit fijn vinden? Neem gerust contact op.

Vrijwilliger worden?
Bent u een vrijwilliger met een groot hart en luisterend oor, meldt u aan, want we hebben altijd behoefte aan nieuwe vrijwilligers. Afhankelijk van uw achtergrond en interesse, krijgt u een opleiding en kunt u zich inzetten voor iemand in onze gemeente. Al met een paar uurtjes om de week, maakt u een groot verschil!
Kortom de sociaal makelaar brengt samen met vrijwilligers mensen met elkaar in contact en laat mensen deelnemen aan de samenleving. Doet u mee?

Elly Punselie, elly.punselie@swodrimmelen.nl, 0162-45 18 94

Aankomende evenementen