In de schijnwerpers: Omroep Drimmelen

In de schijnwerpers: Omroep Drimmelen

Iedere maand geeft het Vrijwilligers Informatiepunt extra aandacht aan een organisatie waarin vrijwilligers uit de gemeente Drimmelen actief zijn.

Deze keer een gesprek met Marcel Raafs, vrijwilliger bij Omroep Drimmelen.

“Als vrijwilliger bij Omroep Drimmelen sta je midden in de gemeente Drimmelen. Je ontmoet heel veel verschillende mensen. Het maakt jouw wereld en jouw kijk op de wereld een stuk groter en breder”.

Wat is Omroep Drimmelen

Omroep Drimmelen is de lokale omroep in de gemeente Drimmelen. Een enthousiaste groep vrijwilligers maakt programma’s voor radio, televisie en kabelkrant. Daarnaast publiceren wij ook nieuws en items op social media, zoals ons YouTube kanaal en Facebookpagina. De omroep beschikt over een eigen radio- en televisiestudio en mobiele apparatuur voor uitzendingen op locatie.

Onze slogan is ‘Omroep Drimmelen, altijd in de buurt’. Wij zijn dan ook bijna overal te vinden waar er iets te doen is in Drimmelen, zegt Marcel.

Wat doen vrijwilligers bij de omroep

Bij de omroep zijn ongeveer 35 vrijwilligers actief. Voor veel vrijwilligers is het vrijwilligerswerk een “uit de hand gelopen hobby”. De mogelijkheden om vrijwilligerswerk te doen zijn heel erg divers. Zo hebben we fotografen, omroepers, tekstschrijvers, cameramannen, regisseurs, editors, radiomakers en technicus. Je kunt jezelf ook binnen de omroep verder ontwikkelen op andere onderdelen. Dus ervaring is niet altijd nodig voor alle werkzaamheden.

Wat maakt vrijwilliger zijn bij Omroep Drimmelen zo waardevol

Het geeft heel veel voldoening om een bijdrage te leveren aan onze inwoners, om te laten zien wat er speelt in jouw eigen gemeente of dorp. Je blijft zelf daarmee erg goed op de hoogte. Je staat midden in de gemeenschap en je ontmoet heel veel verschillende mensen. Het maakt jouw wereld en jouw kijk op de wereld een stuk groter en breder. En je bent overal altijd welkom, aldus Marcel. Daarnaast is er heel veel ruimte om eigen initiatieven te nemen. Een ideale mogelijkheid om jouw hobby toe te passen en zichtbaar te maken.

Loop gewoon eens een keertje mee om de sfeer te proeven en te kijken of het iets voor je is, zegt Marcel.

Waar zijn jullie op dit moment naar op zoek?

Wij zijn altijd op zoek naar nieuwe enthousiaste vrijwilligers die een bijdrage willen leveren aan de omroep. Maar op dit moment zijn we dringend op zoek naar een voorzitter en secretaris voor het bestuur. Ook zoeken we voor de afdeling techniek een technicus.

Wat zijn jouw mooiste herinneringen als vrijwilliger bij de omroep.

Te veel om op te noemen, zegt Marcel. Een hele mooie herinnering heb ik aan de opnames van de Alpe d’HuZes vorig jaar. We hebben op locatie deelnemers uit Drimmelen geïnterviewd en daarmee veel persoonlijke verhalen gehoord en vastgelegd. Een onvergetelijke ervaring.

Meer weten of interesse?

Wil je meer weten over Omroep Drimmelen of over het doen van vrijwilligerswerk bij Omroep Drimmelen. Kijk dan op www.omroepdrimmelen.nl.

Of loop gewoon een keertje mee! Neem dan even contact op met Marcel Raafs (m.raafs@omroepdrimmelen.nl, 06-21427018).

De vacatures voor omroep Drimmelen vind je ook op de vrijwilligersvacaturebank www.vrijwilligerswerkdrimmelen.nl.

Aankomende evenementen