AutoMaatje

Met de ingrijpende maatregelen die zijn ingegaan om verspreiding van het coronavirus te stoppen, is Nederland in een ongekende situatie beland. Een situatie die niemand eerder heeft meegemaakt, maar die iedereen raakt – privé en in zijn (vrijwilligers) werk. De maatschappelijke impact van het COVID-19 (Corona) virus is overal voelbaar. Ook vanuit ANWB AutoMaatje nemen wij daarom maatregelen en hebben we, met pijn in ons hart, bij alle ANWB AutoMaatje partners aangegeven tot minstens 6 april geen ritten meer te verzorgen.

In de gemeente Drimmelen zijn er een heleboel mensen minder mobiel en voor vervoer afhankelijk van anderen. Dit maakt dat zij minder vaak de deur uit kunnen gaan dan zij willen. Een bezoekje naar een winkel of een partner bezoeken in het verzorgingstehuis kan al een hele opgave zijn en helaas daarom niet voor iedereen vanzelfsprekend. Met AutoMaatje wil de ANWB samen met welzijnsinstellingen en vrijwilligers mensen helpen mobiel en actief te blijven. AutoMaatje is een vervoersservice waarbij vrijwilligers tegen een geringe onkostenvergoeding minder mobiele plaatsgenoten vervoeren. Elke rit is meer dan vervoer alleen. De vrijwillige chauffeur kan eventueel mee naar een doktersbezoek of om boodschappen te doen. En elke rit betekent een nieuw sociaal contact, een gesprek tussen deelnemer en chauffeur.

De vrijwillige chauffeurs krijgen een onkostenvergoeding van €0,30 cent per km + eventuele parkeerkosten. Deze onkostenvergoeding betaald de aanvrager van de rit aan de vrijwilliger. De vrijwilliger hoeft dus zelf nooit kosten te maken.

Hoe kan ik gebruik maken van AutoMaatje?

  • Vraag eerst aan Automaatje om deelnemer te worden (er vindt altijd een intake in de thuissituatie plaats).
  • Heeft u vervoer nodig? Neem dan twee dagen van tevoren contact op met de lokale ANWB AutoMaatje-planner op 0162-748739 (bereikbaar tussen 9.30 uur en 12.00 uur) of via mail automaatje@swodrimmelen.nl. De planner zoekt een vrijwilliger uit de groep chauffeurs die u kan vervoeren.
  • De planner belt u terug als er een chauffeur beschikbaar is en schat de vergoeding in aan de hand van het verwachte aantal kilometers dat de vrijwilliger voor u gaat rijden. De vergoeding bedraagt € 0,30 plus eventuele parkeerkosten.
  • Op het afgesproken moment staat de vrijwilliger voor de deur. Bij een kort uitje zal deze vaak bij u blijven. Als er veel tijd zit tussen de heen- en terugrit, spreken jullie met elkaar af wanneer hij of zij weer klaarstaat voor de terugreis.
  • Je betaalt de vergoeding rechtstreeks aan de vrijwilliger.

Hoe kan ik mij aanmelden als vrijwillige chauffeur?

Als vrijwillige chauffeur bent u in het bezit van een eigen auto. De auto moet APK gekeurd zijn en u bent verzekerd met minimaal een WA-verzekering met inzittenden dekking. Er kan om een Verklaring Omtrent Gedrag gevraagd worden. U hoeft geen ANWB-lid te zijn.

Vanwege het succes zijn wij altijd op zoek naar vrijwilligers!

U kunt zich aanmelden bij de planner van ANWB AutoMaatje gemeente Drimmelen, via automaatje@swodrimmelen.nl of 0162-748739 (bereikbaar tussen 9.30 uur en 12.00 uur).

 

Website ANWB AutoMaatje

Voor meer informatie kunt u hier klikken om de website van de ANWB te bekijken.

Landelijke publieksprijs vrijwilligersprijs 2018

ANWB AutoMaatje is landelijk project, een jaar geleden gestart, en nu actief in 30 plaatsen.

ca. 360 vrijwilligers rijden gemiddeld 1 a 2 keer per maand voor in totaal 1.650 deelnemers.

In 2017 hebben zij samen ca. 14.000 ritten en bijna 48.0000 gesprekken gerealiseerd, met mensen die niet zo vaak de deur uit komen en sociale contacten op kunnen doen.

ANWB AutoMaatje heeft hiervoor de publieksprijs van de landelijke Vrijwilligersprijzen 2018 gewonnen!

Klik hier om het persbericht over deze publieksprijs te openen.

Wij hopen met ons betrokken netwerk aan vrijwilligers, ook in onze gemeente vele mooie ritten met u te mogen maken.

ANWB AutoMaatje Drimmelen is een samenwerkingsverband tussen ANWB, Gemeente Drimmelen, SWO Drimmelen en KBO.

 

replica omega watch bracelets gucci g chrono watch replica fake hublot swiss replik fake genuine hublot Replica replica panerai knockoff guide