Zorg en Ondersteuning

Positieve gezondheid is het vermogen van mensen om met de fysieke, emotionele en sociale uitdagingen in het leven om te gaan. Wij organiseren activiteiten, adviseren, informeren en stimuleren mensen, zodat zij zoveel mogelijk eigen regie kunnen blijven voeren en zich gesteund voelen.

DEMENTIEONDERSTEUNING
SWO draagt actief bij aan Dementievriendelijke gemeenschap Drimmelen. Inwoners met dementie en hun mantelzorgers zijn welkom in het Alzheimercafé. SWO biedt gespecialiseerde zorgvrijwilligers, organiseert cursussen en faciliteert lotgenotencontact.
Meer informatie over dementieondersteuning volgt.

DAGBESTEDING
Als kwetsbare inwoners thuis blijven wonen maar er is iets extra nodig, kan gedacht worden aan dagbesteding. Het is speciaal voor mensen met geheugenklachten of een vorm van dementie én hun naaste, bijvoorbeeld hun partner, een vriendin of (klein)kind. Daarnaast ontmoeten zij hier mensen die in een soortgelijke situatie beland zijn.
Meer informatie over dagbesteding volgt nog

MANTELZORGONDERSTEUNING
Mantelzorgers moeten de zorg in kunnen passen in hun eigen leven. Wij zorgen daarbij voor ondersteuning op maat met een mantelzorgprogramma voor jonge, werkende en oudere mantelzorgers. Hierbij staat lotgenotencontact, ontspanning en het aanreiken van kennis en adviezen centraal.
Lees hier meer over Mantelzorgondersteuning

CLIËNTONDERSTEUNING
Voor wie het zelf niet kan regelen is er vrijwillige cliëntondersteuning mogelijk. Vrijwilligers helpen cliënten en hun mantelzorgers bij het keukentafelgesprek voor de aanvraag van een Wmo-voorziening.
Lees hier meer over Cliëntondersteuning

HUISHOUDELIJKE HULP
Voor wie het huishouden fysiek te zwaar is, zorgt onze zusterorganisatie SWO Thuis voor een schoon en leefbaar huis. Voor inwoners met een Wmo-indicatie én voor particulieren.
Lees hier meer over SWO Thuis

LOTGENOTENCONTACT
Wie behoefte heeft aan herkenning of steun van mensen die in dezelfde situatie zitten of al verder zijn, kan terecht bij een van de vele gespreksbijeenkomsten die SWO organiseert. Uitwisseling van ervaringen met lotgenoten kan leiden tot nieuwe inzichten.
Meer informatie over lotgenotencontact volgt nog.

ZORGVRIJWILLIGERS
Zij bieden hulp en ondersteuning aan zelfstandig wonende mensen met een beperking. Ook zetten getrainde zorgvrijwilligers zich in voor vervangende mantelzorg/respijtzorg. Ze bevorderen daarbij de zelfredzaamheid van kwetsbare, eenzame mensen bij wie vaak sprake is van meerdere problemen.
Meer informatie over zorgvrijwilligers volgt nog.

replica omega watch bracelets gucci g chrono watch replica fake hublot swiss replik fake genuine hublot Replica replica panerai knockoff guide