Woonscan

Stel dat je met plezier in je woning woont en er het liefst zolang mogelijk comfortabel wil blijven wonen, ook als je ouder wordt. Neem dan je huis eens kritisch onder de loep. Kun je daar veilig en onbezorgd blijven wonen, ook wanneer je gezondheid minder wordt?

Heb je advies nodig om je huis aan te passen omdat je lichamelijke gezondheid afneemt. Of ga je verbouwen en wil je voorbereid zijn op de toekomst. In beide gevallen is een woonscan een goed idee.

  • Gaat je gezondheid achteruit dan is het verstandig om naar je woning te kijken. Soms kun je met kleine aanpassingen al veel bereiken. Loop je bijvoorbeeld met een rollator dan is een drempelhulp wellicht een goede keuze. Loop je wat moeilijker de trap op dan kan een 2e trapleuning ook erg helpen.
  • Bij een al geplande verbouwing is het slim om al na te denken over de geschiktheid van je woning als je gezondheid afneemt. Denk aan geen drempels, brede deuren, geen gladde vloer in de badkamer. Je weet nooit wanneer je dit nodig zult hebben. Ga je verbouwen denk er over na, bespreek het met de aannemer.

Heb je advies nodig?

SWO beschikt over 2 vrijwillige woonadviseurs met een bouwachtergrond die u hiermee kunnen helpen. Zij kunnen bij je thuis een woonscan uitvoeren.

Dat gaat als volgt in zijn werk:
De vrijwilliger loopt met je door je huis en geeft aan waar zich obstakels bevinden en wat je kunt doen om deze aan te pakken. Zo krijg je een goed beeld wat je aan je huis kunt verbeteren. Het vrijblijvende advies krijg je nadien toegezonden.

Samenwerking met Ledenvereniging Thebe-extra

SWO werkt hierin nauw samen met Thebe-extra. Als u lid bent van Thebe-extra dan wordt uw vraag gezamenlijk opgepakt. Op die manier wordt er vanuit een bouw en een zorg kant naar uw vraag gekeken.  SWO en Thebe-extra hebben tevens aanvullende diensten waar u gebruik van kunt maken, denk aan de klussendienst van SWO en de Klusvrouw van Thebe-extra.

Wilt u meer informatie, neem dan contact op met SWO 0162-451894 of Thebe-extra 088-3747576

(Links Wim Joosen en rechts Bas Heil beide woonadviseurs van SWO. In het midden Dorien Korthout, Ledenconsulent van Thebe-extra)

Aankomende evenementen