Vrijwillige cliëntondersteuner gezocht

Veel mensen zijn mondig en kunnen zaken zelf goed regelen. Anderen zijn dat minder en vinden het prettig als iemand ze helpt of op zijn minst mee kijkt of alles goed gaat.

Dat geldt zeker bij een aanvraag voor ondersteuning als je sommige zaken niet zelf meer kunt of niet zonder enige hulp kunt. De overheid heeft de Wet Maatschappelijke Ondersteuning in het leven geroepen om hierbij mogelijkheden te creëren zodat mensen op een verantwoorde wijze zelfstandig kunnen blijven wonen en goed blijven functioneren.

Een clientondersteuner helpt een inwoner van Drimmelen met de aanvraag bij de gemeente voor een WMO-voorziening zoals een huishoudelijke hulp, een deeltaxipas, begeleiding thuis, een rolstoel, dagbesteding, hulp bij vervoer (scootmobiel, aangepaste fiets) of een aanpassing van de woning.

Als vrijwilliger krijg je de dankbaarheid van de mensen die je op deze manieren ondersteunt. Dat geeft je ook zelf voldoening is de ervaring.

KDOB en SWO zijn opzoek naar 50+ers die inwoners van de gemeente Drimmelen willen helpen met hun Wmo-aanvraag bij de gemeente.
Ben jij die persoon die dit op vrijwillige basis wil gaan doen en;
– Heb jij enige kennis over de Wet Maatschappelijke Ondersteuning of ben je bereid je hierin te verdiepen?
– Beschik jij over goede sociale en communicatieve vaardigheden, kun je bijvoorbeeld goed luisteren en een gesprek samenvatten?


Zo ja, laat dit dan weten aan KBO-afdeling waar je lid van bent of aan Mireille Lemmens van SWO Drimmelen 0162-451894 of info@swodrimmelen.nl. Zij hebben aanvullende informatie waardoor je een goed beeld krijgt van deze vrijwilligersfunctie. Wil je met een clientondersteuner kennismaken om over zijn/haar ervaringen te horen, dan is dat ook mogelijk.