Vaccinatiehulp Drimmelen haalt drempels weg voor coronavaccinaties

DIT IS EEN GEZAMENLIJK BERICHT VAN SWO DRIMMELEN EN DE GEMEENTE DRIMMELEN

SWO Drimmelen en de gemeente bieden een oplossing voor mensen die het lastig vinden hun vaccinatie te regelen.
Wie belt naar 0162-451894 of binnenloopt bij SWO aan het Vierendeel 6 in Made krijgt hulp bij het maken van de afspraak, bij het vervoer naar de vaccinatielocatie en bij eventuele andere drempels. De actie ‘Vaccinatiehulp Drimmelen’ is een initiatief van SWO Drimmelen.

Drempels wegnemen
SWO heeft de organisatie inmiddels erop ingericht zodat mensen die zich willen laten vaccineren snel verder geholpen worden . “We willen alle drempels wegnemen. Dus ben je of ken je iemand die gevaccineerd wil worden? De deur van SWO staat voor je open,” aldus Peter Franken van SWO Drimmelen. “Wij koppelen dan een vrijwilliger van SWO die praktische hulp biedt aan die persoon.” De gemeente en SWO trekken samen op in de communicatie en benaderen huisartsenpraktijken, GGD, vluchtelingenwerk, apotheken en zetten waar dat kan het Sociaal Loket, alle zorg- en welzijnspartners en bijvoorbeeld ook bibliotheek Theek 5 in. De communicatie verloopt ook via sociale media en met flyers, posters en publicaties in diverse media. Klik hier voor de poster vaccinatiehulp.

Niet vanzelfsprekend
Burgemeester Gert de Kok juicht het initiatief toe. “Verreweg de meeste mensen willen zich laten vaccineren. Het is van belang dat alle mensen die dat willen, ook daadwerkelijk gevaccineerd worden. Met deze actie richten we ons op mensen voor wie het niet vanzelfsprekend is om dit te regelen, die zitten met het vervoer naar de priklocatie of die zich door de taal niet uitgenodigd voelen,” aldus de burgemeester. “De vrijwilligers van SWO doen hiermee geweldig werk. Heb je je vaccin nog niet geregeld en wil je hulp? Aarzel niet en bel SWO of loop binnen aan het Vierendeel in Made.” SWO is bereikbaar van maandag tot en met vrijdag tussen 8.30 en 13.00 uur.

Aankomende evenementen