Breng jij geluk in beeld? 

Doe mee aan onze fotowedstrijd “De waarde van welzijn” en kom op de cover van ons magazine! 

SWO bestaat 25 jaar. Daarom organiseren we samen met fotoclub Dinasa een fotowedstrijd met als thema: “De waarde van welzijn”.  

Hoe breng jij geluk in beeld? 

Er zijn leuke (geld) prijzen mee te winnen: 100 euro voor de foto met het allermooiste verhaal, tweede prijs 75 euro en derde prijs 50 euro!  

De winnende foto’s worden tentoongesteld tijdens ons minicongres op 24 november 2023. Daarnaast worden zij geplaatst in ons jubileummagazine. De winnende foto krijgt een ereplaats op de cover van het magazine.  

Meedoen?  

Stuur je inzending tot 1 oktober naar fcdinasa@casema.nl

Regelement
Foto’s mogen in zwart-wit en/of in kleur ingestuurd worden; Graag de foto’s in een zo hoog mogelijke resolutie insturen; De rechten van de foto’s moeten in zijn geheel bij de fotograaf liggen; Als er personen op de foto staan moeten die daar toestemming voor geven; Door deel te nemen aan de fotowedstrijd geeft u SWO Drimmelen het recht de foto(‘s) voor eigen gebruik op te slaan, zonder vergoeding; De beoordeling wordt gedaan door een vakkundige jury. Over de uitslag wordt niet gecorrespondeerd;
In alle gevallen waarin dit reglement niet voorziet, beslist Dinasa in samenspraak met het bestuur van SWO Drimmelen.

Alzheimer Café Drimmelen

Thema: De notaris

Heb  je de diagnose dementie dan is het van belang op tijd een aantal zaken goed te regelen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een testament en levenstestament.

We gaan hierover in gesprek met notaris van Meerwijk. Alle geïnteresseerden zijn welkom.

Datum
Dinsdag 18 juni 2024 | 19.30 – 21.30 uur
 
Locatie
 Seniorenpartner de Wijngaerd, Cyclaamstraat 2A, Made

Deelname
Aanmelden is niet nodig, deelname is gratis.

Inspiratiesessie Zorgzaam Dorp Made – Bloemenbuurt

Op donderdag 13 juni organiseert de projectgroep Zorgzaam Dorp Made een inspiratiesessie voor bewoners van de Bloemenbuurt in Made.

Tijdens de inspiratiesessie gaan buurtbewoners in gesprek met andere inwoners en werkenden uit Made over hoe zij hun buurt ervaren en wat er volgens hen nodig is om een zorgzame buurt te worden. Hoe zorgen we ervoor dat mensen weer meer naar elkaar omkijken zodat iedereen samen zorgeloos kan wonen in hun buurt?

De projectgroep, bestaande uit medewerkers van Thebe, Surplus, SWO, gemeente Drimmelen, Woonvizier en Seniorenpartner de Wijngaerd, zoekt betrokken buurtbewoners die deel willen nemen aan deze inspiratiesessie. Het focusgebied is de omgeving van Seniorenpartner de Wijngaerd. Alle geïnteresseerden zijn welkom.
 
Wil je meedenken? Dan zien we je graag op donderdag 13 juni. Vooraf aanmelden is niet nodig.

Datum

Donderdag 13 juni | 18.00 – 20.00 uur

Locatie

Hotel ‘t Trefpunt, Raadhuisplein 1a, Made

Word vrijwilliger bij Samen Is Leuker!

Wil je werkervaring opdoen in het organiseren van activiteiten?

Word dan vrijwilliger bij Samen Is Leuker (SIL).

Als vrijwilliger bij SIL breng je mensen letterlijk samen door mee te helpen bij het organiseren van activiteiten. Wij zijn op zoek naar een enthousiaste vrijwilliger die affiniteit heeft met het stimuleren van sociaal contact en flexibel inzetbaar is.

Interesse of meer info?

Bekijk de volledige vacature op www.mijnswodrimmelen.nl/vacatures/ of neem contact op via sil@swodrimmelen.nl of 0162 – 451894.

GEZOCHT: BEVLOGEN TOEZICHTHOUDER (pennigmeester)

Wil jij ervaring op doen als toezichthouder in zorg en welzijn of heb je al ervaring? Dan is deze bestuursvacature wellicht iets voor jou.

Stichting Welzijn & Ondersteuning (SWO) is een lokale brede welzijnsorganisatie in de gemeente Drimmelen. Al 25 jaar biedt SWO tal van ondersteunende welzijnsdiensten aan inwoners, organiseert  en vrijwilligerswerk. Zusterstichting SWO Thuis organiseert huishoudelijke ondersteuning in de gemeenten Drimmelen, Geertruidenberg en Altena. Beide organisaties versterken het welzijn en de kwaliteit van leven van veel inwoners die een steuntje in de rug kunnen gebruiken.

Wegens einde van de zittingstermijn zijn we per 1 juli 2024 op zoek naar een enthousiaste toezichthouder voor beide organisaties met als aandachtsgebied financiën. Heb jij een dagdeel per maand over om samen het verschil te maken? Reageer dan voor 1 juni a.s. op deze vacature.

Jouw aandachtsgebied is met name het financiële beleid, gevraagd en ongevraagd adviseer je de directeur en je collega-bestuursleden bij het maken van keuzes met financiële consequenties. Je bent daarom nauw betrokken bij het opstellen van de begrotingen, de 3-maandelijkse financiële analyse en samenstelling en bespreking van de jaarrekeningen van SWO en SWO Thuis.

Heb je nog niet alle ervaring? Geen punt. We helpen je mee groeien in je functie zodat je lekker in je vel komt en volwaardig toezichthouder wordt. Je komt terecht in een prettig, deskundig gezelschap en een leerzame omgeving.

Profielschets voor toezichthoudend bestuurder Stichting Welzijn & Ondersteuning en toezichthouder SWO Thuis

  1. Inzicht: heeft ervaring en inzicht in ontwikkelingen in de sector Welzijn – Zorg. Is in staat om maatschappelijke ontwikkelingen te doorgronden en te koppelen aan ontwikkelingen binnen SWO en SWO Thuis. Doorziet veranderingen in de samenleving die van belang kunnen zijn voor SWO. Specifiek geldt dit voor de bewegingen van de gemeentelijke en landelijke overheid.  
  • Beleid: beschikt over een analytisch en strategisch vermogen om het algemeen beleid van SWO en SWO Thuis te volgen en waar nodig initiatieven te laten ondernemen om het beleid aan te passen c.q. te actualiseren. Is in staat om het SWO-beleid op toepasselijke wijze met resultaat te verkopen. Moet affiniteit hebben met de gemeente Drimmelen. 
  • Toezichthouden: aantoonbare capaciteiten op financieel gebied om als toezichthouder beide organisaties op strategisch niveau aan te sturen.
  • Presentatie: is in staat om SWO en SWO Thuis extern op een passende en heldere manier te presenteren. Heeft een charisma dat om aandacht en respect vraagt. In het bijzonder geldt dit voor deelname aan bestuurlijke overlegsituaties, vergaderingen met de overheid, bijeenkomsten met inwoners, vrijwilligers etc.  

Meer informatie is te verkrijgen via:

info@swodrimmelen.nl of 0162 – 451894

Je kunt je interesse kenbaar maken door het formulier ‘kandidaatstelling’ op te vragen bij het secretariaat via info@swodrimmelen.nl of hier te downloaden.

Sollicitaties graag vóór 1 juni 2024 richten aan Bestuur@swodrimmelen.nl

Portret van…

Portret van… Riet, deelneemster Telefooncirkel“De Telefooncirkel stelt me gerust”

Riet (80) woont zelfstandig in een eengezinswoning in Made. Ze is al jaren alleen en daar heeft ze geen enkele moeite mee. “Mijn ex-man moest vroeger voor zijn werk vaak voor langere tijd naar Afrika. Uiteindelijk zijn we gescheiden en mijn kinderen zijn ook allang het huis uit. Ik ben het gewend om alleen te zijn. Ik moet ook niet veel mensen om me heen, daar hou ik niet van.” Doordeweeks wandelt ze elke dag met een vriendin. “Als het regent neem ik gewoon een paraplu mee. We drinken een kopje koffie bij McDonalds.” Sinds een paar jaar heeft Riet hulp in de huishouding. Ze helpt dan zelf mee. ”Er zijn dingen die mij niet meer lukken. Een beetje hulp is dus fijn. Ik ben ook aangesloten bij de Telefooncirkel. Ik word elke dag om 9 uur gebeld. Je zult maar van de trap af vallen…dan weet je in elk geval dat er hulp komt. De telefooncirkel stelt me gerust.” Riet is erg gesteld op haar zelfstandigheid. De huishoudelijke hulp en de telefooncirkel maken het mogelijk om zo lang mogelijk zelfstandig te kunnen blijven wonen. En een taxi? “Daar ben ik nog niet aan toe, hoor!” 

Week van de Jonge Mantelzorger

In deze week van 1 tot en met 7 juni organiseren we leuke activiteiten voor jonge mantelzorgers.

Ga je mee?

Bowlen, eten en bioscoop
We eten bij Happy Italy. Als je het leuk vindt, kun je van tevoren meedoen met een spannend potje bowlen.

Als er aansluitend een leuke film draait, gaan we na het eten samen naar de bioscoop. Dit weten we één week van tevoren. Ga je niet mee naar de bioscoop, dan ontvang je een bioscoop cadeaukaart.

Datum
Woensdag 5 juni 2024

17.00 – 18.00 uur Bowlen bij VierHoog (optioneel)
18.00 – 19.00 uur Eten bij Happy Italy
19.00 – 20.30 uur Film bij Kinepolis (optioneel)

Locatie
Breepark Breda, Bavelseparklaan, Breda

Discozwemmen bij De Warande
We eten eerst heerlijke frietjes of poffertjes en gaan daarna discozwemmen met leuke speelmaterialen. Het zwemdiploma A is verplicht.

Datum
Vrijdag 7 juni 2024 | 18.00 – 21.00 uur

Locatie
Recreatieoord De Warande, Wilhelminakanaal Zuid 66, Oosterhout

Deelname beide activiteiten
Meedoen is gratis. Aanmelden is verplicht via info@swodrimmelen.nl of 0162-451894

Vacature: Chauffeur ANWB AutoMaatje Drimmelen 

Wij zijn dringend op zoek naar vrijwillige chauffeurs in Made.

Heb je nog wat tijd over en vind je het leuk om auto te rijden?  

Het gaat met name om donderdag en vrijdag.

ANWB AutoMaatje Drimmelen is een vervoerservice waarbij vrijwilligers minder mobiele plaatsgenoten op verzoek vervoeren. Vrijwillige chauffeurs gebruiken daarvoor hun eigen auto en krijgen hiervoor een onkostenvergoeding.

Meer informatie?

Via automaatje@swodrimmelen.nl of 0162 – 748739 en spreek de voicemail in. 

Mantelzorgcafé bij BAR13

SWO organiseert een mantelzorgcafé bij BAR13 in Wagenberg.
Ontmoet en ga in gesprek met andere mantelzorgers.
Het eerste drankje en een hapje krijg je van SWO. Kom je ook een drankje doen?

Datum
Donderdag 18 april 2024 | 19.30 – 21.00 uur

Locatie
BAR13, Kerkstraat 11a, Wagenberg

Deelname
Het eerste drankje en een hapje zijn op kosten van SWO. Overige consumpties zijn voor eigen rekening. Aanmelden is verplicht via info@swodrimmelen.nl of 0162-451894

Samen naar Safaripark Beekse Bergen

Deze activiteit is speciaal voor zorgvragers en hun mantelzorgers.

Ontdek samen de prachtige natuur en kom oog in oog te staan met wilde dieren. We zorgen voor een lunch en een spannende bussafari. Ga je mee?

Datum
Zaterdag 4 mei 2024 | 10.00 – 17.00 uur

Locatie
Safaripark Beekse Bergen, Beekse Bergen 1, Hilvarenbeek

Deelname

  • Maximaal 4 mantelzorgers per zorgvrager
  • Bijdrage € 5,- p.p.
  • Parkeerkosten € 7,50 per auto. Geef bij aanmelden de benodigde parkeertickets door.
  • Aanmelden kan tot 15 april via info@swodrimmelen.nl
  • Let op: vol = vol!

Rollatortraining/keuring in Lage Zwaluwe

Thebe, Surplus, Jau centrum in beweging en het Hulpmiddelenpunt organiseren een rollator informatie-, keurings- en trainingsbijeenkomst.

Een rollator is een handig hulpmiddel om veiliger te kunnen lopen. Het is belangrijk dat de rollator technisch in orde is en op de juiste manier gebruikt wordt.

Datum
Woensdag 10 april 2024 | 14.00 – 16.00 uur

Locatie
Huiskamer in de ontmoetingsruimte van de Ganshoek, Ganshoeksingel 50

Deelname
De toegang is gratis.

Meer informatie?
Via Lesley Clarisse tel: 06-18594024 of Elly Akkermans tel: 06-46727205

Aankomende evenementen