MPij, het succesverhaal van Douwe

SWO is met samenwerkingspartner MPij een pilot gestart in onze gemeente om (vrijwilligers)werk te doen tegen een kleine vergoeding, we noemen dit ‘vrijwilligerswerk plus’.
MPij biedt een veilige online platform met vertrouwde aanbieders. De ‘vrager’ benadert een aanbieder en via een chatfunctie worden er afspraken gemaakt. SWO heeft de rol van makelaar tussen aanbieder en vrager (zie www.mpij.nl/swo).
Bijvoorbeeld: “mijn tuin moet hoognodig onderhouden worden, familieleden hebben geen tijd en voor een hovenier is de klus te klein. Wie wil mijn tuin komen doen?”

Een succesverhaal van Douwe
Douwe van den Berg uit Lage Zwaluwe, is een van de aanbieders van MPij. Hij is inzetbaar als tuinman. Douwe is al lang een vertrouwde vrijwilliger van SWO en nu werkt hij tegen een kleine vergoeding, dit is dus een ‘vrijwilliger plus’. Het onderhouden van zijn eigen tuin is zijn passie en nu zet hij zijn kwaliteiten ook in voor anderen. Op deze manier is hij zinvol bezig (helpen met tuintjes) en houdt er ook nog iets aan over. De klussen die Douwe uitvoert variëren. Bij een echtpaar heeft hij de tuin een volledige onderhoudsbeurt gegeven en komt nu elke drie weken om het bij te houden. Bij iemand anders moest een lange heg gesnoeid worden en bij weer iemand anders heeft hij de buxusheg verwijderd. In overleg met Douwe zijn veel verschillende klussen mogelijk, zolang het past binnen zijn mogelijkheden. Het geeft Douwe een goed gevoel als hij tevreden vragers heeft met een nette tuin.

Wat betekent MPij voor vragers?
Tijdens een pauze met een kopje koffie of thee, hoort Douwe vaak waarom de mensen zelf niet meer hun tuin kunnen bijhouden. Het wordt te veel of te zwaar óf het is gewoon praktisch niet meer te realiseren. Eventuele kinderen zijn vaak druk en hebben naast het regelen van zaken voor hun ouders geen tijd om (structureel) de tuin te onderhouden. Vragers willen uiteraard ook voor de buren, hun voor- of achtertuin op orde hebben. En het is dan ook een grote opluchting als dit eindelijk is gedaan.

Ook aan de slag?
Er zijn inmiddels al veel tuinvragen binnen gekomen, bijvoorbeeld het tweewekelijks grasmaaien tijdens de zomermaanden. Wilt u ook iets voor een ander betekenen tegen een kleine vergoeding?
Neem dan contact op met SWO Drimmelen via info@swodrimmelen.nl of 0162-45 18 94.

Aankomende evenementen