Aanvraag mantelzorgwaardering 2021

Ben je hulpbehoevend en ontvang je hulp van een familielid, buurvrouw, vriend of iemand anders in uw directe omgeving? Doen zij dit langere tijd en onbetaald? Dan kun je voor je mantelzorger een blijk van waardering aanvragen.

Zorgvragers kunnen een blijk van waardering aanvragen voor hun mantelzorgers bij de gemeente Drimmelen via het Kennis & Steunpunt Mantelzorg.                                                                         

Wil je in aanmerking komen voor de blijk van waardering, dan moet je voldoen aan de volgende voorwaarden:

  • de zorgvrager mag maar 1 blijk van waardering weggeven per jaar van de gemeente Drimmelen. De hoogte van deze blijk van waardering is voor 2021 vastgesteld op  € 100,- per zorgvrager; De gemeenteraad heeft in oktober besloten dat het bedrag met terugwerkende kracht wordt verhoogd naar € 150,- per zorgvrager.
  • de zorgvrager moet een inwoner zijn van gemeente Drimmelen en zelfstandig wonend, de mantelzorger mag wel buiten gemeente Drimmelen wonen;
  • de zorgvrager ontvangt tenminste 8 uur per week en langer dan 3 maanden zorg; in de meeste gevallen gaat het om (bijna) dagelijks lichamelijke verzorging, toezicht, zorgen dat de medicijnen afgepast en op tijd ingenomen worden. Zonder de mantelzorger zou de zorgvrager veelal niet zelfstandig meer kunnen wonen of professionele hulp in moeten schakelen;
  • de mantelzorger is geregistreerd bij het Kennis & Steunpunt Mantelzorg Drimmelen;
  • de blijk van waardering is niet bedoeld voor volwassen huisgenoten, die gebruikelijke zorg verlenen aan hun huisgenoten zoals bijvoorbeeld stofzuigen, afwassen, de was doen etc.

Aanvragen
Je kunt een aanvraagformulier hier aanvragen
Je kunt ook een papieren aanvraagformulier ophalen op het kantoor van SWO, Het Vierendeel 6 in Made, naast de bloedprikpost.
Zorg ervoor dat je aanvraag vóór 1 december 2021 is ingediend.

Aankomende evenementen