Diensten van VIP, het Vrijwilligers Informatie Punt van SWO

VIP is er voor álle vrijwilligers en voor álle organisaties die met vrijwilligers werken in de gemeente Drimmelen.
Wat doet VIP:
1 VIP faciliteert en geeft hulp bij het matchen van vraag en aanbod van vrijwillige inzet.
Concreet betekent dit dat VIP voor organisaties vacatures plaatst op de website en hier publiciteit aan geeft: via de plaatselijke bladen, kabelkrant van omroep Drimmelen en raamvacatures.
Ook helpt VIP mensen die als vrijwilliger aan de slag willen met oriënterende gesprekken over mogelijkheden en het zoeken naar de beste mogelijke aansluiting.
In samenwerking met de gemeente Drimmelen geeft VIP aan mensen die vrijwilligerswerk willen gaan doen en een uitkering hebben, extra begeleiding bij het op maat zoeken naar een passende vrijwilligerswerkplek. 
De jaarlijkse vrijwilligersmarkt brengt organisaties en zoekende vrijwilligers bij elkaar.
2 VIP geeft informatie over alles wat met vrijwilligerswerk te maken heeft.
Ben je op zoek naar voorbeelden voor vrijwilligersovereenkomsten, over ontwikkelingen en trends, over onderzoeken die gedaan zijn, of over de VOG of AVG. Informatie is te vinden op de website, en op te vragen bij VIP.
3 VIP ondersteunt en adviseert organisaties die met vrijwilligers werken.
De thema’s waarop organisaties een gesprek of ondersteuning aan kunnen vragen kunnen heel breed zijn: van het maken van beleid, werven van vrijwilligers, schrijven van vacatureteksten, begeleiden van vrijwilligers, verzekeringen et cetera.
4 VIP kan cursussen geven op maat of op aanvraag.
Deze cursussen worden via de VAD; Vrijwilligers Academie Drimmelen gegeven.
Voorbeelden van cursussen zijn: werven van jonge vrijwilligers, maken van vacatureteksten, maken van vrijwilligersbeleid, begeleiden van vrijwilligers, samenwerking beroepskrachten en vrijwilligers. Heb je als vrijwilliger of als organisatie wensen of behoefte aan een cursus: stel gerust de vraag en VIP en VAD zoeken mee naar mogelijkheden.

Aankomende evenementen