Dag van de Mantelzorg

Altijd voor een ander zorgen……

nu even tijd voor jezelf

 Elk jaar nodigt SWO alle mantelzorgers uit om de Dag van de Mantelzorg te vieren. Op deze dag staan de mantelzorgers centraal. In het hele land worden activiteiten georganiseerd om de mantelzorgers in het zonnetje te zetten.

 

8 november 2012: Dag van Mantelzorg

Nu even niet!

Afgelopen november hebben de  mantelzorgers uit onze gemeente genoten van een tocht op de Zilvermeeuw door de Biesbosch. De Zilvermeeuw vertrok vanaf Lage Zwaluwe en voer naar het Biesboschmuseum in Werkendam. Na een bezoek aan het museum vervolgde de vaartocht zich door de smalle kreekjes van de Biesbosch en genoten de mantelzorgers van een heerlijke Beverlunch. Met muzikale begeleiding van Walter Vervuren. Om 15.30 voer de Zilvermeeuw de haven van Lage Zwaluwe weer binnen.

Bij het afscheid werden de 130 aanwezige mantelzorgers ook nog verrast met de nationale mantelzorgplant: een Anthurium geschonken door potplantenkwekerij ‘VDH’ Plant uit Made.

De dag werd mede mogelijk gemaakt door de werkgroep Mantelzorg en het Thebe stimuleringsfonds.

Op deze manier worden de mantelzorgers extra in het zonnetje gezet en hebben ze alle rust en tijd elkaar te ontmoeten en ervaringen uit te wisselen.

“een enorme opkikker waardoor je weer energie krijgt om verder te gaan”

“we vonden het helemaal geweldig”

“ontzettend verwend, een topdag!”

Aankomende evenementen